AЛЕКСАНДАР Јочић

Име и презиме: Александар Јочић
Година рођења: 1966.
Стручно звање: Магистар техничких наука у области машинства
Звање у ФСС:ФА2
Facebook: facebook.com/aleksandar.jocic.330
Instagram: instagram.com/aleksandarjocic66/

Александар Јочић рођен 10.09.1966. године у Београду, где је завршио основно, средње и високо школско образовање. По занимању дипломирани инжењер машинства. Показује интересовање за фотографију од школских дана, али фотографише апаратима у аутоматском режиму. Одмарта 2017. године се више интересује за фотографију кроз разне фото фејсбук групе. Фотографише мобилним телефоном SamsungGalaxy E7. Због првих фотографија које су одабране за насловне стран ефото фејсбук група или тематске колаже одлучује се да купипрви DSLR апарат Canon 1200D са основним китом EF-S 18-55 и уписује основни курс фотографије у Фабрици фотографа од маја 2017. Жели да савлада снимање фотографија у мануелном режиму. По завршетку основног курса наставља да се обучава на напредном курсу.

Учествовао је на заједничким изложбама у организацији Фабрике фотографа 2017. са темом „Линије“ и 2018. године са темом „Кроз грање“ у Циглани – клубу љубитеља тешке индустрије, заједничким изложбама „Београдске приче“ 2018. у Комбанк Арт хол галеријии „Култура и забава у Београду“ 2019.у галерији Општине Врачару организацији фб групе „Мој Београд душу има“, заједничкој изложби на Фестивалу Дев9т на тему „Огледало“ 2018. године у Циглани – клубу љубитеља тешке индустрије, као и на заједничким изложбама „100 најлепших слика Србије“ за 2018. и 2019. годину у организацији портала „Слике Србије“ у Дорћол плацу.
Има објављену фотографију на насловној страни Илустроване политике 20.04.2021. године „Девојке из Груже као руже“ и фотографију „Живот је прича“ у Илустованој политици 09.02.2021. године.

Учествовао је на више домаћих и међународних фото конкурса под патронатима Фото савеза Србије (ФСС), ФИАП, ПСА, ИААП, МОЛ …. и имао награђене и примљене фотографије на основу којих је стекао излагачко звање ФА2 у ФСС.
Уредник је фотографије на порталу МедиаСфера.

Aлександар Јочић ФОТОГРАФИЈЕ